Nieuw: kleine windmolens subsidie!

De afgelopen maanden is er achter de schermen hard gewerkt om de subsidie-mogelijkheden voor kleine windmolens te verbeteren. Het was al een tijdje bekend dat kleine windmolens toegevoegd zouden worden aan de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE), per 1 januari 2020 is het voor kleinverbruikers, mogelijk om gebruik te maken van deze regeling. Deze investeringssubsidie is een tegemoetkoming bij aankoop van onder andere, kleine windturbines.

Kleine windmolens subsidie: Het verschil tussen ISDE en SDE++

Voorheen konden (toekomstige) eigenaren aanspraak maken op de SDE+ regeling. Deze regeling blijft in zijn vernieuwde vorm bestaan; SDE++. Voor het aanvragen van SDE++ moet er een vergunning liggen.

De ISDE is een investeringssubsidie, deze dient voor de koop te zijn aangevraagd.

Deze kleine windmolens subsidie maken de aanschaf aantrekkelijker! Uiteraard zijn er meer verschillen en is het per situatie verschillend welke regeling het meest aantrekkelijk is. Wij vertellen u hier graag meer over in een persoonlijk gesprek.

Naast de ISDE en SDE zijn er nog andere subsidie- en fiscale regelingen zoals bijvoorbeeld de Jonge Landbouwersregeling (JOLA). Ook deze regeling gaat in december weer open.

In samenwerking met het subsidieadviesbureau ASBR helpen wij bij het vinden van de juiste subsidies. De ISDE of SDE++ subsidie vragen wij voor u aan! Wilt u weten welke subsidiemogelijkheden er voor u zijn, neem dan contact met ons op of lees er meer over op de pagina ‘Onze werkwijze‘.