Nieuws van Windmolens op Maat!

Appingedam, 4-11-2020

Het is alweer november. Een drukke tijd voor veel van onze klanten én voor onszelf. Zeker nu de provincie Friesland en een aantal Drentse gemeentes groen licht hebben gegeven voor de bouw van kleine windmolens. Er is weer allerlei nieuws te melden.

Nieuwe subsidie-mogelijkheden voor kleine windmolens!

De afgelopen maanden is er achter de schermen hard gewerkt om de subsidie-mogelijkheden voor kleine windmolens te verbeteren. Het was al een tijdje bekend dat kleine windmolens toegevoegd zouden worden aan de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE), per 1 januari is het voor kleinverbruikers, mogelijk om gebruik te maken van deze regeling. Deze investeringssubsidie is een tegemoetkoming bij aankoop van onder andere, kleine windmolens.

Verschil ISDE en SDE++

Voorheen konden (toekomstige) eigenaren aanspraak maken op de SDE+ regeling. Deze regeling blijft in zijn vernieuwde vorm bestaan; SDE++. Voor het aanvragen van SDE++ moet er een vergunning liggen.

De ISDE is een investeringssubsidie, deze dient voor de koop te zijn aangevraagd.

Uiteraard zijn er meer verschillen en is het per situatie verschillend welke regeling het meest aantrekkelijk is. Wij vertellen u hier graag meer over in een persoonlijk gesprek.

Naast de ISDE en SDE zijn er nog andere subsidie- en fiscale regelingen zoals bijvoorbeeld de Jonge Landbouwersregeling (JOLA). Ook deze regeling gaat in december weer open!

Het team van Windmolens op Maat

Het gaat goed met Windmolens op Maat en het wordt steeds drukker. Tijd om ons team wat verder aan u voor te stellen.

Van links naar rechts:

René Renkema: Werkvoorbeider. Hij zal zich hieronder verder voorstellen.

Maurice Doornbos: Electricien/monteur

Klazina Hulst: Bedrijfsleider

Annemarie Bos: Commercieel medewerker binnendienst

Jelle-Peter Wildeman: Vertegenwoordiger. Hij zal zich hieronder voorstellen

Gijs Hospers: Vertegenwoordiger

Douwe Veldman: Monteur

Marien Hanzen ontbreekt op de foto. Hij is ook vertegenwoordiger. Verder is er nog een vertegenwoordiger gestart: Klaas Talma. Ook hij staat nog niet op deze foto.

Jelle-Peter Wildeman

Mijn naam is Jelle-Peter Wildeman en sinds begin september ben ik in dienst bij Hulst Innovatie, afdeling Windmolens op Maat. Tot voor kort had ik een wit-en bruingoed zaak in Appingedam, maar nu richt ik me me volle overgave op dit nieuwe avontuur.

Ik wil u graag helpen om uw bedrijf te verduurzamen. Bent u benieuwd naar onze mogelijkheden om uw zelfredzaamheid op het gebied van energievoorziening te vergroten? Neem dan nu contact met ons op, dan kom ik binnenkort graag bij u langs om te kijken of een kleine windmolen voor u een goede oplossing is.

René Renkema

Ik ben René Renkema en ook ik werk sinds 1 september bij Windmolens op Maat.

Mijn functie is het voorbereiden en begeleiden van de bouw van de mooie windmolen. Als mijn collega`s het hele vergunningstraject en dergelijke hebben georganiseerd en er gebouwd mag gaan worden, dan ben ik aan de beurt. Het organiseren van de materialen die benodigd zijn voor het fundament en de opbouw van de molen behoren tot mijn taken. Samen met collega`s gaan we vervolgens de windmolen opbouwen. Mijn doel is om, samen met mijn collega’s, elke windmolen tot een draaiend succes te maken. Na een jaar plan ik het onderhoud in en komen we weer langs om de gehele molen in een goede staat te houden. 

Turtle-model kleine windmolen – nieuwe mogelijkheden

Solid Wind Power heeft de laatste jaren hard gewerkt aan een nieuw model windmolen; het Turtle-model.

Vanuit de markt is er veel vraag naar een iets voordeliger en eenvoudiger type molen, zonder het lage geluidsniveau waar Solid Wind Power windmolens om bekend staan, aan te tasten. Met dit nieuwe model kunnen we daarin voorzien!

De Turtle is vooral geschikt voor de wat betere windgebieden in vergelijking tot het originele ontwerp. De molen is ontworpen met Solid’s efficiënte en krachtige 8m wieken waardoor een optimale energieproductie bij alle windsnelheden kan worden behaald met de 199,8m2 rotor.

De belangrijkste verschil met het originele model zijn het ontwerp van de gondel en het uiterlijk van de mast. Deze mast is gegalvaniseerd in plaats van gegalvaniseerd en geverfd.

De mast is verkrijgbaar in 15 en 18m hoogte en is hydraulisch kantelbaar.

Hiernaast wordt gewerkt aan een niet- kantelbare vakwerkmast. Deze is binnenkort leverbaar met hoogtes van 20, 22 en 24 meter. In de toekomst volgen nog hogere masten tot 30 of 40 meter.

Uiteraard is ook dit nieuwe model volledig gecertificeerd volgens de IEC 61400-2 en de nog strengere Deense normen en is deze uitvoerig in de praktijk getest.

Naast deze innovaties werkt Solid Wind Power aan een accu-systeem zodat de geproduceerde energie, waarnodig direct kan worden opgeslagen en gebruikt wanneer u het nodig heeft. Dit systeem wordt momenteel getest. We hopen u binnenkort meer over de mogelijkheden van dit systeem te kunnen vertellen.

Wilt u meer weten over de Turtle? Bel of mail voor een afspraak en we informeren u graag!

Turtle-model kleine windmolen

Samenwerking met HZPC

HZPC is een in Nederland geworteld bedrijf wat is uitgegroeid tot internationaal marktleider op het gebied van aardappelveredeling, pootgoedhandel en productconceptontwikkeling. De bewaring van deze hoogwaardige aardappelen vraagt veel energie, met name in de wintermaanden. Een windmolen sluit perfect aan op deze energiebehoefte. Daarom zijn we een samenwerking aangegaan waarbij telers met een aantrekkelijke korting onze windmolen kunnen aanschaffen. Om hiervan gebruik te kunnen maken, kunt u een contactformulier invullen, zie hiervoor de volgende link.https://www.hzpc.com/windmolens

Let op: deze actie duurt tot 31 december aanstaande. Wacht dus niet te lang!

Wellicht heeft u het artikel in de Ruggespraak, dit is een magazine van HZPC, gelezen. Hierin staat een interview met één van onze klanten die een Solid Wind Power windmolen heeft.

Er zijn natuurlijk meer grote partijen in de agrarische sector die zich bezighouden met verduurzaming van de keten. Friesland Campina bijvoorbeeld. Ook met Friesland Campina zijn we in gesprek.