Nieuws van Windmolens op Maat!

Appingedam, 13 april 2021

Het voorjaar is begonnen! Een drukke en mooie tijd. Ook om plannen te maken. Hoe wilt u energie opwekken in de toekomst? Wellicht met een kleine windmolen! In deze mailing veel inspiratie, nieuws over de salderingsregeling, ‘Kiekn en Luustern’, een ontdekkingstocht en nog veel meer!


Uitstel afbouw Salderingsregeling!

Kleinverbruikers mogen de teruggeleverde stroom die wordt opgewekt met een kleine windmolen wegstrepen tegen het gemeten stroomverbruik; salderen. Hiermee betaal je voor (dat deel van) de teruggeleverde stroom geen kosten en geen belasting. Een erg aantrekkelijke regeling voor (toekomstige) molenaars met een kleinverbruikersaansluiting! Deze regeling zou echter worden afgebouwd vanaf 2023.

Met het vertrek van minister Wiebes en de val van het kabinet, heeft de tweede kamer dit wetsvoorstel controversieel verklaard en wordt het besluit hierover doorgeschoven naar het nieuwe kabinet. Óf, wanneer en hoe de regeling wordt afgebouwd is nu de vraag. Er zijn vele argumenten te bedenken die voor of juist tegen de regeling spreken, dus wat de uitkomst gaat zijn is nog onbekend.

Zo lang de regeling blijft bestaan kunnen de huidige en toekomstige molenaars met een kleinverbruikersaansluiting gebruik blijven maken van deze regeling. Dat is erg gunstig en maakt het extra aantrekkelijk om te investeren in een kleine windmolen. Zeker omdat inpassing op het net voor windmolens doorgaans geen enkel punt is, terwijl dat voor zonnepanelen steeds moeilijker wordt.


Rondje om de molen met Windmolens op Maat

We hebben speciaal voor u een rondrit door ons prachtige Groninger land uitgezet waarbij u een aantal van onze Solid windmolens kunt bewonderen. Dit Rondje om de molen met Windmolens op Maat’ is een originele manier om laagdrempelig kennis te maken met onze molens!

Graag nodigen we u uit om in de auto of op de fiets te stappen en deze rondrit te maken.

Uiteraard bent u tijdens kantooruren van harte welkom om een kopje koffie te komen afhalen bij onze vestiging in Appingedam. 

Hierbij de link naar het “Rondje om de molen”.


Heeft u ze al zien rijden?

Een beetje reclame maken is natuurlijk nooit verkeerd, dus we vonden het hoog tijd om ons vervoer een beetje herkenbaar te maken. Zie hier onze gloednieuw bestickerde auto’s! Heeft u ze al zien rijden? We komen ze graag bij u showen. Natuurlijk willen we dan ook graag met u van gedachten wisselen over de mogelijkheden voor windenergie op uw bedrijf;)


Kiekn en Luustern

In ons bestaan hebben we al vele open dagen mogen organiseren. Helaas behoort zo’n dag nu nog niet tot de mogelijkheden, Maar… als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat!

U kunt, na aanmelding, komen ‘Kiekn en Luustern‘ of te wel ‘Kijken en Luisteren’!

  • Wanneer? Dinsdag 18 of woensdag 19 mei
  • Waar? Stoofweg 8, Nieuwerkerk, Zeeland

Vorig jaar hebben wij bij deze boerderij een mooie Solid Wind Power 25kW windmolen mogen plaatsen en is dit melkveebedrijf zelfvoorzienend betreft haar stroombehoefte. De molen staat op een prachtige plek en heeft bijna 60.000kWh opgewekt. Bovendien is dit onze eerste kleine windmolen in de mooie provincie Zeeland. Alle reden om u op deze plek uit te nodigen.

Op 18 en 19 mei zullen wij bij deze molen aanwezig zijn om een antwoord te geven op al uw vragen en laten u graag alles zien zoals:

  • De Solid Wind Power 25kW windmolen
  • De cilinders waarmee de molen hydraulisch gekanteld kan worden
  • Het SCADA volgsysteem waarmee de productie en technische status van de molen van minuut-tot-minuut gevolgd kan worden
  • En nog veel meer.

Om alles in goede banan te leiden met het oog op de Corona-maatregelen, vragen we u om aan te melden middels de volgende link: inschrijfformulier Kiekn en Luustern.

Graag tot ziens in Nieuwerkerk op 18 of 19 mei!


Ons 1e fundament op palen

Af en toe komt het voor dat de ondergrond te weinig draagkracht heeft voor onze molens. Een fundament op palen is dan de oplossing. Onlangs hebben we dit voor de 1e keer in de praktijk gebracht en daar is een leuke timelapsevideo van gemaakt. Klik op de link om de video te bekijken.


Contact?

Wilt u graag meer weten? Een offerte of gesprek met ons aanvragen? Neem contact met ons op!

Telefoon: 0596 56 72 87

Mail: windmolens@hulstinnovatie.nl

Website: www.windmolensopmaat.nl