Appingedam, 23-6-2021

Installatie van onze unieke kantelbare windmolen

In deze nieuwsbrief een uitnodiging voor een Open Dag: ‘Kiekn en Luustern’ bij een SWP kleine windmolen, 15m ashoogte in Uithuizen, samenwerking met Friesland Campina, nieuwe gemeentes met mogelijkheden voor kleine windmolens en meer!


Kiekn en Luustern in Uithuizen!

Het kan weer! We mogen weer als vanouds een Open Dag organiseren! Daar maken we natuurlijk heel graag gebruik van.

Hierbij nodigen we u van harte uit voor onze Open Dag: ‘Kiekn en Luustern’ bij een SWP kleine windmolen. Of te wel u kunt komen ‘Kijken en Luisteren’ bij één van onze kleine windmolens met een ashoogte van 15m in Uithuizen.

 • Wanneer? Woensdag 14 en donderdag 15 juli
 • Tijd: 10:00u tot 16:00u
 • Waar? Lauwersweg 2, Uithuizen, provincie Groningen

In december 2019 hebben we op deze locatie een kantelbare 25 kW Solid Wind Power molen met een ashoogte van 15 meter mogen plaatsen. De molen staat op een mooie plek naast een modern akkerbouwbedrijf.

Op 14 en 15 juli zullen wij bij deze molen aanwezig zijn om een antwoord te geven op al uw vragen en laten u graag alles zien zoals:

 • De Solid Wind Power 25kW windmolen
 • De cilinders waarmee de molen hydraulisch gekanteld kan worden
 • Het SCADA volgsysteem waarmee de productie en technische status van de molen van minuut-tot-minuut gevolgd kan worden
 • En nog veel meer.

Uiteraard wordt ook voor de inwendige mens gezorgd met koffie/ thee/ ranja en een smakelijke koek.

Graag tot ziens in uithuizen op 14 of 15 juli!

Kiekn en Luustern bij bovenstaande molen in Uithuizen

Samenwerking met Friesland Campina!

We hebben het al eens eerder genoemd, maar nu is het officieel. We hebben een samenwerking met Friesland Campina. Dit betekent voor ons een erkenning voor ons harde werken en een mooi platform voor promotie van onze windmolens. Voor de leden van Friesland Campina geeft dit vertrouwen en een stimulans om verdere stappen te zetten naar verduurzaming van de bedrijfsvoering.

Hierbij de link naar de aankondiging van Friesland Campina. Hier vindt u meer informatie. We hopen veel leden van Friesland Campina te mogen begroeten als onze klanten!


Rondje om de molen met Windmolens op Maat

In de vorige nieuwsbrief hebben we ons Rondje om de molen gepresenteerd.

Onze statistieken laten zien dat dit veel is aangeklikt en misschien heeft u het rondje al gereden.

Mocht u het rondje nog willen rijden, dan kan dat uiteraard nog steeds! En schroom niet om binnen te lopen bij ons bedrijf in Appingedam, voor een geheel vrijblijvend kopje koffie of sanitaire stop.

Hierbij de link naar het “Rondje om de molen”.


Gemeentes met mogelijkheden voor kleine windmolens

Het is alweer bijna een jaar geleden dat de provincie Friesland middels de ‘Verordening Romte’ kleine windmolens toestaat. Vervolgens moesten de gemeentes hiermee aan de slag om deze mogelijkheid te vertalen in hun bestemmingsplannen.

Met de nodige vertraging zijn de meeste gemeentes nu druk bezig met de laatste stappen voor het realiseren van beleid voor kleine windmolens. In de volgende Friese gemeentes is het beleid klaar en kan inmiddels via een reguliere procedure een vergunning worden aangevraagd:

 • Tytsjerksteradiel
 • Achtkarspelen
 • Waadhoeke

Ook in Drenthe komen er steeds meer mogelijkheden voor het aanvragen middels een reguliere procedure. Voorbeelden hiervan zijn de gemeentes

 • Midden-Drenthe
 • Coevorden
 • Tynaarlo
 • Aa en Hunze

Voor beide provincies en de rest van Nederland, geldt dat bovenstaande lijstjes verre van compleet zijn. Wilt u weten of u een windmolen in uw gemeente kunt plaatsen? Vraag het ons en we zoeken het graag voor u uit.