Appingedam, oktober 2021

Staat uw Solid Wind Power kleine windmolen hier binnenkort klaar voor verzending? Wij zijn de afgelopen maanden lekker druk geweest met allerlei opdrachten. In dit bericht nieuws en informatie rondom onze kleine boerderij windmolens.


Kleine windmolen wél inpasbaar op het net

Steeds vaker schreeuwen de krantenkoppen dat het stroomnet overvol raakt en dat plannen voor zonnepanelen en windmolens de komende jaren niet gerealiseerd kunnen worden. Ontzettend vervelend voor alle betrokken initiatiefnemers en een blokkade op de weg naar de energietransitie.

Is een kleine windmolen wel inpasbaar?

Het antwoord op die vraag is meestal ‘Ja’!

Hoe kan het dat deze kleine boerderijwindmolens wel in te passen zijn? Dat zit zo. Onze windmolens hebben een vermogen van 25kW. Een windmolen kent een heel gelijkmatige energieproductie. Zelfs bij harde wind wordt er zelden meer dan 25kW per uur geproduceerd. Van deze productie wordt een groot deel direct gebruikt door het bedrijf. Indien er wat overblijft wordt dit terug geleverd aan het net. Deze hoeveelheid is doorgaans zelfs in de meest overspannen gebieden in te passen.

Zonnepanelen kennen juist een piekproductie tijdens de middaguren. Ze vergen al snel een grotere aansluiting. Inpassing wordt dan vaak problematisch.

Belangrijk om te controleren is hoeveel ruimte uw elektriciteitsaansluiting heeft voor de windmolen. Onze windmolens kunnen worden aangesloten op kleinverbruikersaansluitingen vanaf 3*50 Ampère. Heeft u bijvoorbeeld al een flink aantal zonnepanelen geïnstalleerd, dan moet uw aansluiting mogelijk worden verzwaard. Overleg hiervoor altijd met uw installateur.

Ook gelden er voor grootverbruikers andere regels dan voor kleinverbruikers. Om met een grootverbruikersaansluiting terug te kunnen leveren moet uw aansluiting geschikt zijn. Én moet er ruimte zijn op het net. Als aan deze voorwaarden wordt voldaan kan er een transportovereenkomst worden afgesloten. Hierin wordt ook het teruglevertarief bepaald. Kleinverbruikers leveren doorgaans terug tegen hetzelfde tarief als het leveringstarief (salderen).

Hieronder de capaciteitskaart van Nederland. Deze vindt u op de website: https://capaciteitskaart.netbeheernederland.nl/. In de rode gebieden is sprake van structurele congestie.


Lekker bezig!

Na de zomervakantie zijn wij weer flink aan de slag! Het ene na het andere fundament wordt gemaakt en de fabriek heeft het lekker druk met de productie van alle molens.

Op de foto’s zowel een rond als een vierkant fundament. Iedere plek is uniek en daar passen we ons fundament op aan. Voor elke molen wordt een sondering uitgevoerd. Onze constructeur berekent vervolgens welk fundament het beste past. Alles zodat uw molen met gemak de hardste wind kan trotseren!


Prijsstijging…

U heeft het gemerkt; met name de grondstofprijzen zijn de laatste tijd flink gestegen. Zo flink dat wij de prijs voor de molen moeten verhogen. Voor molens die we vóór 30 december aanstaande kunnen bestellen bij de fabriek, mogen we de huidige prijzen handhaven. Wilt u hier nog van profiteren, neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op!


Kort nieuws

Save the date!

We staan de komende tijd op de volgende beurzen:

  • AgroTechniek Assen 2021 – 16 tot 18 november – In de Expo in Assen
  • Landbouwbeurs Leeuwarden – 8 tot 10 december – In de WTC Expo in Leeuwarden

1e Solid Windpower kleine windmolen in Friesland

Het heeft lang geduurd, maar het is zo ver!! Eind november gaan we onze eerste kleine windmolen plaatsen in Friesland. Op een geweldige plek langs de A31 bij Franeker komt een kantelbare Solid Wind Power 25kW windmolen met een ashoogte van 15 meter. We houden u natuurlijk graag op de hoogte: check onze socials!

Socials

Sociale media zijn en worden steeds belangrijker dus hebben wij die van ons ook maar eens opgepoetst. We zullen regelmatig foto’s en nieuws posten van onze activiteiten dus volg ons via:

https://www.facebook.com/Windmolens-op-Maat
https://www.instagram.com/windmopmaat/

Contact?

Wilt u graag meer weten? Een offerte of gesprek met ons aanvragen? Neem contact met ons op!

Telefoon: 0596 56 72 87

Mail: windmolens@hulstinnovatie.nl

Website: www.windmolensopmaat.nl

www.windmolensopmaat.nl