Turtle windmolen – nieuwe mogelijkheden

Solid Wind Power heeft de laatste jaren hard gewerkt aan een nieuw model windmolen; het Turtle-model.

Vanuit de markt is er veel vraag naar een iets voordeliger en eenvoudiger type molen. Dit uiteraard met hetzelfde lage geluidsniveau waar Solid Wind Power windmolens om bekend staan. Met dit nieuwe model kunnen we daarin voorzien!

Het ontwerp

De nieuwe windturbine is vooral geschikt voor de wat betere windgebieden in vergelijking tot het originele ontwerp. Met de 199,8m2 rotor en krachtige 8m wieken, kan een optimale energieproductie worden behaald bij alle windsnelheden.

Het ontwerp van de gondel en het uiterlijk van de mast zijn de belangrijkste verschillen met het originele model. Deze mast is gegalvaniseerd in plaats van gegalvaniseerd en geverfd.

Mast Turtle Windmolen

De mast is verkrijgbaar in 15 en 18m hoogte en is hydraulisch kantelbaar. Ook wordt er momenteel gewerkt aan een niet- kantelbare vakwerkmast. Deze is binnenkort leverbaar met hoogtes van 20, 22 en 24 meter. In de toekomst volgen nog hogere masten tot 30 of 40 meter.

De nieuwe Turtle windmolen is uiteraard volledig gecertificeerd volgens de IEC 61400-2 en de nog strengere Deense normen.

Naast deze innovaties werkt Solid Wind Power aan een accu-systeem. Zo wordt de geproduceerde energie, waar nodig, direct opgeslagen en kunt u het gebruiken wanneer u het nodig heeft. Dit systeem wordt momenteel getest.

Wilt u meer weten over de Turtle windmolen? Bel of mail voor een afspraak en we informeren u graag!

Turtle-model kleine windmolen