Hydraulisch kantelbare mast

Na ontvangst van de vergunning wordt de kleine windmolen gebouwd. Vervolgens moet deze jaarlijks worden onderhouden. Er kan onverhoopt een storing aan de kleine windmolen ontstaan. Allemaal momenten waarop er gewerkt moet worden aan de kleine windmolen. Bij de meeste kleine windmolens is een hoogwerker benodigd om deze werkzaamheden te verrichten. Onze molens hebben een hydraulisch kantelbare mast! 

hydraulische cilinders kleine windmolen

Welke molens zijn hydraulisch kantelbaar

Onze kleine windmolens met  masten van 15 en 20 meter zijn hydraulisch kantelbaar. Dit betekent dat middels twee hydraulische cilinders de molen kan worden gekanteld of opgericht, zie bovenstaande foto.

Wat is het voordeel van hydraulisch kantelen?

De molens worden in een aantal onderdelen geleverd: drie mastdelen, de gondel en de wieken. In één dag monteren wij de molen op locatie. Dit doen wij volledig vanaf de grond.

Eerst wordt het kantelstuk gemonteerd. Vervolgens worden de hydraulische cilinders geplaatst, zodat dit deel gekanteld kan worden. Vervolgens kunnen we de andere mastdelen, de gondel en de wieken vanaf de grond monteren. Na installatie duwen de cilinders de molen binnen enkele minuten rechtop en kan deze direct starten met draaien!

Ook bij onderhoud of indien nodig bij het verhelpen van een storing wordt de molen gekanteld. De monteurs kunnen daardoor de gondel vanaf de grond openen en de benodigde werkzaamheden uitvoeren.

Door met deze cilinders te werken is de molen eenvoudig vanaf de grond op te bouwen én te onderhouden. Een hoogwerker is dus niet nodig! Hierdoor is het opbouwen en onderhouden veiliger voor onze mensen. Het uitsparen van kosten voor een hoogwerker én efficiënt werken vanaf de grond betekent onderhoud tegen een scherp tarief!

Hoe werkt het kantelen?

Bij installatie of onderhoud nemen wij de cilinders mee naar de locatie. De installatie staat op een kleine aanhanger, zodat deze direct aan de voet van de molen gezet kan worden. In het kantelstuk van de molen zitten twee deuren. Na opening daarvan kunnen de cilinders op de juiste plek worden gezet en kan wordt de druk worden opgebouwd. De molen leunt op de cilinders en komt langzaam naar beneden. Zie hier het filmpje dat wij hebben gemaakt. Vervolgens kunnen de onderhoudswerkzaamheden of werkzaamheden naar aanleiding van een onverhoopte storing, vanaf de grond plaatsvinden. Dat werkt een stuk makkelijker dan vanuit een hoogwerker.

Na afronding van de werkzaamheden wordt de molen met de hydraulische cilinders weer omhoog geduwd zodat deze weer kan produceren.

Hoeveel tijd kost het hydraulisch kantelen?

Het kantelen gaat heel snel. Binnen vijf minuten is de molen gekanteld of opgericht!

Zitten de cilinders bij de prijs inbegrepen?

De hydraulische cilinders zijn en blijven eigendom van Windmolens op Maat. Bij installatie en onderhoud nemen we deze mee op onze speciaal daarvoor ontwikkelde aanhanger. Aanschaffen van de cilinders is niet nodig!

Contactformulier