SCADA

Bij installatie van de kleine windmolen krijgt u toegang tot het volgsysteem SCADA. SCADA een onmisbare en zeer overzichtelijke applicatie die u inzicht geeft in alle prestaties van uw windmolen. U heeft in een handig overzicht alle data bij de hand, zo kunt u precies zien wat uw windmolen oplevert. U kiest voor een windmolen op maat om te verduurzamen en uw energiekosten omlaag te brengen, dan is inzicht in alle data essentieel. 

SCADA is gebouwd met u als gebruiker in de hoofdrol. Het is een uitermate overzichtelijke app, eenvoudig in gebruik en voor elk apparaat beschikbaar. 

Live productie Solid Wind Power kleine windmolen

Wat ziet u

SCADA is een uitgebreide applicatie met alle wensbare data. Met dit volgsysteem kunt u ieder moment de actuele prestaties van uw windmolen zien.     

 De belangrijkste zaken die u kunt vinden zijn:

  • De actuele windsnelheid gemeten door het weerstation op uw kleine windmolen
  • De opbrengst in kW die de molen actueel produceert
  • De windrichting
  • Temperatuur 
  • Technische status.

Uiteraard kunt u ook de prestaties van een hele dag, maand of jaar zien; zoals de gemiddelde windsnelheid, gemiddelde productie en wat er totaal is geproduceerd.

Zo weet u precies wat uw molen opwekt en kunt u uw verbruik daar waar mogelijk en gewenst op afstemmen!

overzicht jaarproductie Solid Wind Power kleine windmolen

Het weer

De kleine windmolen heeft een eigen weerstation. Ook de weersvooruitzichten kunt u in SCADA vinden. Zo kunt u al zien wanneer u de meeste wind kunt verwachten en kunt u daarop anticiperen.

Technische status

Ook de technische status van de molen wordt weergegeven in SCADA. Mocht er een storing zijn, dan ziet u dat direct. Ook wij ontvangen automatisch een bericht bij een storing van uw molen. Zo zijn we direct op de hoogte en kunnen op afstand de meeste zaken al oplossen. Mocht er onverhoopt een storing zijn die we niet op afstand kunnen oplossen, dan komen we uiteraard langs om deze op te lossen. Heeft u vragen over een eventuele storing, dan kunt u ons uiteraard bellen via ons storingsnummer: 0596 362110