Onderhoud

De kleine windmolen heeft elk jaar preventief onderhoud nodig. Dit onderhoud is nodig om de levensduur van componenten te garanderen en de turbine goed te laten functioneren door het jaar heen. Ook is jaarlijks onderhoud een vereiste vanuit wetgeving en garantie. De monteurs van Windmolens Op Maat staan altijd voor u klaar als het gaat om het waarborgen van de kwaliteit van uw windmolen.

Wat houdt het onderhouden van uw windmolen in?

Tijdens het onderhoud worden de onderdelen van de kleine windmolen onder andere gecheckt op slijtage en waar nodig vervangen. Ook het smeren van hoofdcomponenten is een belangrijk onderdeel. Daarnaast wordt de rembeveiliging van de wieken grondig getest. 

Hoe gaan we te werk?

Onze kleine windmolens zijn tot een ashoogte van 18 meter, hydraulisch kantelbaar. Bij het onderhoud worden de cilinders onder de turbine ge├»nstalleerd zodat de turbine gekanteld kan worden en in horizontale positie kan worden onderhouden. De toegang tot de windmolen moet vrij toegankelijk zijn voor onze service bus en vrij zijn van obstakels. 

Tijdens het onderhoud wordt een uitgebreide lijst van controlepunten afgewerkt. Als alles naar behoren functioneert, richten we de molen weer op en kan hij weer draaien.

Wie voert het onderhoud uit?

Het onderhoud wordt uitgevoerd door de gespecialiseerde monteurs van Windmolens op Maat.

Het onderhoudsmoment wordt tijdig besproken zodat hier rekening mee gehouden kan worden met het oog op uw werkzaamheden. Ook is het belangrijk van tevoren de omgeving van de molen vrij te maken, wij kunnen u voorzien van tips om de onderhoudswerkzaamheden zo goed mogelijk voor te bereiden.

Bij het aangaan van een onderhoudscontract zorgen we dat de kleine windmolen jaarlijks wordt ingepland voor dit onderhoud en dat de windmolen optimaal kan blijven presteren!

Wilt u meer weten over het onderhoudscontract of deze direct afsluiten? Neem dan contact met ons op. We zijn telefonisch bereikbaar op: 0596 56 72 87, of vul het contactformulier in.