Onderhoud en storingsdienst

De kleine windmolen heeft elk jaar preventief onderhoud nodig. Dit onderhoud is nodig om de levensduur van componenten te garanderen en de turbine goed te laten functioneren door het jaar heen. Ook is jaarlijks onderhoud een vereiste vanuit wetgeving en garantie. De monteurs van Windmolens Op Maat staan altijd voor u klaar als het gaat om het waarborgen van de kwaliteit van uw windmolen.

Wat houdt het onderhouden van uw windmolen in?

Tijdens het onderhoud worden de onderdelen van de kleine windmolen onder andere gecheckt op slijtage en waar nodig vervangen. Ook het smeren van hoofdcomponenten is een belangrijk onderdeel. Daarnaast wordt de rembeveiliging van de wieken grondig getest. 

Hoe gaan we te werk?

Onze kleine windmolens zijn tot een ashoogte van 20 meter, hydraulisch kantelbaar. Bij het onderhoud worden de cilinders onder de turbine ge├»nstalleerd zodat de turbine gekanteld kan worden en in horizontale positie kan worden onderhouden. De toegang tot de windmolen moet vrij toegankelijk zijn voor onze servicebus en vrij zijn van obstakels. 

Tijdens het onderhoud wordt een uitgebreide lijst van controlepunten afgewerkt. Als alles naar behoren functioneert, richten we de molen weer op en kan hij weer draaien.

Wie voert het onderhoud uit?

Het onderhoud wordt uitgevoerd door de gespecialiseerde monteurs van Windmolens op Maat.

Het onderhoudsmoment wordt tijdig besproken zodat hier rekening mee gehouden kan worden met het oog op uw werkzaamheden. Ook is het belangrijk van tevoren de omgeving van de molen vrij te maken, wij kunnen u voorzien van tips om de onderhoudswerkzaamheden zo goed mogelijk voor te bereiden.

Bij het aangaan van een onderhoudscontract zorgen we dat de kleine windmolen jaarlijks wordt ingepland voor dit onderhoud en dat de windmolen optimaal kan blijven presteren!

Storingsdienst

Het kan natuurlijk voorkomen dat de molen een storing krijgt. Wij kunnen alle molens monitoren via het SCADA-volgsysteem. Via dit systeem ontvangen wij automatisch een melding van een eventuele storing. Heeft u vragen over de storing, dan mag u ons natuurlijk bellen op het nummer van onze storingsdienst. Dan kijken we met u naar de status en de mogelijke oorzaak. De meeste zaken kunnen wij op afstand oplossen. Indien nodig, komen wij op korte termijn bij u langs. Mocht er sprake zijn van een acuut onveilige situatie, dan komen we direct.

Het telefoonnummer van de storingsdienst is 0596 362110 keuze 1.

Bereikbaarheid storingsdienst:

Op werkdagen van 7:00 tot 16:00: Service op afstand en indien nodig op locatie

’s Avonds van 16:00 tot 22:00: Service op afstand, tenzij er sprake is van een acuut onveilige situatie

’s Weekends van 7:00 tot 22:00: Service op afstand, tenzij er sprake is van een acuut onveilige situatie

Alle molens krijgen een sticker met het nummer van de storingsdienst en ook in het logboek wordt een sticker geplakt, zo is dit nummer altijd bij de hand.