Onze werkwijze

Een kleine windmolen kopen en plaatsen gaat niet zomaar. Daar gaan heel wat stappen aan vooraf. Wij helpen hierbij! Hieronder nemen we u mee in het proces en leggen wij u uit hoe we te werk gaan. 

Stap 1: Locatie

Een goede locatie is natuurlijk het allerbelangrijkste voor een windmolen. We gaan daarom allereerst  in gesprek en kijken samen wat de beste plek is voor de kleine windmolen. Hierbij houden we natuurlijk rekening met de windvang, maar ook met de logistiek rondom het erf, toekomstwensen, et cetera. Samen komen we tot de beste plek voor uw eigen windmolen op maat.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Stap 2: vooroverleg

Voor iedere kleine windmolen moet een vergunning worden aangevraagd. Het aanvragen van een vergunning brengt kosten met zich mee. Om onnodige kosten te voorkomen vragen we eerst een vooroverleg aan bij de gemeente. 

Tijdens dit vooroverleg wordt het plan getoetst op haalbaarheid en wordt een welstandstoets gedaan. Ziet de gemeente de kans om het plan te vergunnen, dan geeft zij een positief advies en kan de vergunning worden aangevraagd. 

Door op deze manier te werken verloopt het aanvragen van de vergunning een stuk sneller en soepeler. 

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Stap 3: vergunning en subsidie

Na ontvangst van het positieve advies op het vooroverleg vragen wij de vergunning voor de kleine windmolen aan. Wij onderhouden het contact met de gemeente en overige instanties en houden de tijdslijnen in de gaten. Uiteraard houden we ook u, de toekomstige moleneigenaar goed op de hoogte en proberen we de vergunning zo spoedig mogelijk in handen te krijgen.

Een kleine windmolen levert groene energie op. Daarom stimuleert de overheid een investering in een kleine windmolen middels subsidies. Het aantal mogelijkheden dat er is hangt van de situatie af. Indien er aanspraak gemaakt kan worden op ISDE-subsidie, dan vragen wij deze aan.

Stap 4: Opbouw kleine windmolen

Als de vergunning er is, start de productie van uw kleine windmolen op maat. Ondertussen hebben we al een sondering uitgevoerd en bouwen de monteurs van Windmolens op Maat de betonnen fundering. Ook zorgen we dat de stroomkabel van de kleine windmolen op de meterkast wordt aangesloten. We werken zorgvuldig, zorgen dat u een mooi afgewerkt fundament krijgt en ruimen onze gereedschappen en overgebleven materialen netjes op.

Na vijf weken is het beton volledig uitgehard en wordt de kleine windmolen geïnstalleerd. Ook dit verzorgen de monteurs van Windmolens op Maat. De molen wordt in één dag gemonteerd en wordt direct in werking gesteld.  Zo kunt u dezelfde dag nog genieten van uw eigen windenergie!

Stap 5: Onderhoud 

Een kleine windmolen heeft jaarlijks onderhoud nodig. Dit wordt gedaan door onze eigen gespecialiseerde monteurs. Hiermee blijft de molen soepel draaien en voldoen aan alle eisen betreft veiligheid en garantie.

Wilt u ook uw eigen kleine windmolen op maat? Neem gerust contact op met onze specialisten. U kunt met al uw vragen bij ons terecht en we bespreken graag de mogelijkheden.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Offerte aanvragen

Wij zetten de mogelijkheden voor uw windmolen op een rij.

Offerte aanvragen