Onze werkwijze

Analyse en advies

Wij verzorgen voor u het windmolen traject; “Windmolens Op Maat ‘’. Wij zijn uw adviseur en voorzien u graag van het beste advies en tips. Dit begint met het kijken of uw locatie geschikt is voor het plaatsen van een kleine windmolen. Wij berekenen de windsnelheid op de gewenste locatie en kijken op welke plek u het meeste rendement uit de windmolen kunt behalen. 

Wij verzorgen uw vergunning en SDE+ subsidie

Voordat de kleine windmolen geplaatst mag worden moet de vergunning zijn afgegeven. Wij verzorgen het gehele aanvraagproces en alle documentatie die daarvoor moet worden aangeleverd. Wij onderhouden het contact met de gemeentes en overige instanties die uw aanvraag moeten beoordelen en houden de tijdslijnen in de gaten. Uiteraard houden we u tijdens dit proces op de hoogte van de stand van zaken.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Subsidie voor kleine windmolens

Een kleine windmolen levert duurzame, groene energie op. Het kost geen fossiele brandstof en levert geen CO2 uitstoot op en daarom stimuleert de overheid dergelijke investeringen middels subsidies. Subsidies zijn vaak van tijdelijke aard, maar keren vaak in ongeveer dezelfde vorm terug. Het aantal mogelijkheden dat er is hangt van de exacte situatie af. Daarom is het altijd goed om te inventariseren welke subsidiemogelijkheden er zijn als je van plan bent te investeren in een windmolen.

In samenwerking met het subsidieadviesbureau ASBR helpen wij bij het vinden van de juiste subsidies. Daarnaast ondersteunen we bij het aanvragen en afhandelen van de subsidie. Een subsidie die al enige jaren actief is, is de SDE+. Deze subsidie ondersteunt bedrijven bij investeringen in hernieuwbare energietechnieken. De regeling gaat ieder jaar op twee momenten open in de vorm van een voorjaarsronde en een najaarsronde. De vergunning moet bij aanvraag SDE subsidie zijn afgegeven, maar de kleine windmolen mag dan nog niet in gebruik zijn.

Een vraag over subsidies? We helpen u graag!

Installatie en onderhoud windmolens

Nadat al het papierwerk is geregeld leggen de monteurs van Windmolens Op Maat de betonnen fundering en zorgen dat de stroomkabel van de windmolen naar het bedrijf wordt gelegd en aangesloten. Nadat het beton volledig is uitgehard wordt de windmolen geïnstalleerd. Ook dit verzorgen de monteurs van Windmolens Op Maat en dit zal 1 dag duren. 

De kleine windmolen heeft jaarlijks klein onderhoud nodig. Eens in de vijf jaar voeren we groot onderhoud uit. Dit wordt gedaan door onze eigen monteurs en volledig volgens de instructies van de dealers. Hiermee blijft de molen voldoen aan alle eisen betreft veiligheid en garantie.

Offerte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan. We zetten de mogelijkheden voor jouw windmolen op een rij.

Offerte aanvragen