Onze werkwijze

Analyse en advies

Wij verzorgen voor u het windmolen traject; “Windmolens Op Maat ‘’. Wij zijn uw adviseur en voorzien u graag van het beste advies en tips. Dit begint met het kijken of uw locatie geschikt is voor het plaatsen van een kleine windmolen. Wij berekenen de windsnelheid op de gewenste locatie en kijken op welke plek u het meeste rendement uit de windmolen kunt behalen. 

Wij vragen uw vergunning aan

Voordat de kleine windmolen geplaatst mag worden moet de vergunning zijn afgegeven. Wij verzorgen het gehele aanvraagproces en de documentatie die daarvoor moet worden aangeleverd. Wij onderhouden het contact met de gemeentes en overige instanties die uw aanvraag moeten beoordelen en houden de tijdslijnen in de gaten. Uiteraard houden we u tijdens dit proces op de hoogte van de stand van zaken.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Subsidie voor kleine windmolens

Een kleine windmolen levert groene energie op. Daarom stimuleert de overheid een investering in een kleine windmolen middels subsidies. Subsidies zijn vaak van tijdelijke aard, maar keren in ongeveer dezelfde vorm terug. Het aantal mogelijkheden dat er is hangt van uw situatie af. 

In samenwerking met het subsidieadviesbureau ASBR helpen wij bij het vinden van de juiste subsidies. De ISDE of SDE++ subsidie vragen wij voor u aan! Wilt u weten welke subsidiemogelijkheden er voor u zijn, neem dan contact met ons op.

Een vraag over subsidies? We helpen u graag!

Installatie en onderhoud windmolens

Als u uw vergunning heeft gekregen, gaan we uw molen bestellen. Ondertussen bouwen de monteurs van Windmolens Op Maat de betonnen fundering en zorgen dat de stroomkabel van de windmolen naar het bedrijf wordt gelegd en aangesloten. Nadat het beton volledig is uitgehard wordt de windmolen geïnstalleerd. Ook dit verzorgen de monteurs van Windmolens Op Maat. De molen wordt in één dag geïnstalleerd en kan dan direct draaien.

Uw kleine windmolen heeft jaarlijks onderhoud nodig. Eens in de vijf jaar voeren we groot onderhoud uit. Dit wordt gedaan door onze eigen monteurs en volledig volgens de instructies van de dealers. Hiermee blijft de molen voldoen aan alle eisen betreft veiligheid en garantie.

Offerte aanvragen

Wij zetten de mogelijkheden voor uw windmolen op een rij.

Offerte aanvragen