Logic-25

Windmolens op Maat is een onderdeel van de Hulst Innovation Holding. Het woord ‘Innovation’ oftewel ‘innovatie’ is voor ons niet gewoon een woord. Oplossingen en verbeteringen bedenken om onze klanten nog beter van dienst te zijn zit in ons DNA. De ontwikkeling van een eigen kleine windmolen met de nieuwste techniek kon dan ook niet uitblijven!

Samen met een Deense ontwikkelaar is de Logic-25 ontworpen. Deense ervaring en kwaliteit, met een ontwerp dat volledig is gericht op de speciale eigenschappen die een kleine erfwindmolen nodig heeft. Dit maakt deze kleine krachtpatser de ideale kleine windturbine voor (agrarische) bedrijven die zelf energie willen opwekken voor eigen gebruik.

Kenmerken Logic-25kW

Deense kwaliteit

De molen is van de hoogste Deense kwaliteit en wordt gecertificeerd volgens de strengste Deense normen. Ook krijgt de molen de internationaal erkende IEC 61400-2 normering voor windklasse III.

Hoog rendement

De 25kW generator geeft door optimale afstelling van de generator, groot rotoroppervlak, sterke wieken en geforceerde koeling, een toprendement.

Hydraulisch kantelbaar

De Logic Wind turbine is hydraulisch kantelbaar tot een ashoogte van 20 meter. Dit maakt installatie en onderhoud mogelijk zonder hoogwerker. Veilig, gemakkelijk en een stuk voordeliger in onderhoud.

Rotatiesnelheid

De Logic-25 heeft een vaste rotatiesnelheid en bereikt al bij een laag toerental van 44 rotaties per minuut zijn topsnelheid. Dit geeft een rustig omgevingsbeeld.

Geluidsniveau

De molen heeft een zeer laag geluidsniveau door zijn behuizing en innovatieve rem op de wiekpunten. Dit lage geluidsniveau voorkomt geluidshinder voor de omgeving van de kleine windmolen.

Wieken

De wieken zijn zorgvuldig uitgekozen op optimale prestatie, levensduur en veiligheid. Er zijn diverse wieklengtes leverbaar. Standaard wordt de molen geleverd met een rotordiameter van 15,911 meter. Dit betekent optimale benutting van het maximale rotoroppervlak van 200m2 wat is toegestaan voor kleine windmolens.

Ashoogte

De Logic-25 is leverbaar in diverse ashoogtes.
Leverbare ashoogtes zijn:

  • 15 meter (kantelbaar op vaste mast)
  • 20 meter (kantelbaar op vaste mast)
  • 25 meter (op vaste mast of vakwerkmast)
  • 30 meter (op vaste mast of vakwerkmast)

Veiligheid

De kleine windturbine is keer op keer getest op veiligheid en voldoet aan de Deense en daarmee ’s werelds hoogste standaarden op dit vlak. 

De wieken zijn voorzien van hydraulische tip remmen. Dit betekent dat bij overtoeren de punt van de wiek een kwartslag draait waardoor de rotor rustig stopt met draaien; ‘soft stop’. Als de oorzaak is verholpen, kunnen de wiekpunten hydraulisch worden teruggezet in hun normale positie. Dit kan op afstand worden geregeld via SCADA door de monteurs van Windmolens op Maat. Deze soft stop wordt ook bij onderhoud gebruikt waardoor de remvoering zo min mogelijk wordt belast en dus langer mee gaat!

Naast de tip remmen heeft de molen een mechanische rem. De combinatie van de tip remmen en de mechanische rem vormen de noodstop. Hiervoor is een knop gemonteerd op de mast. Veiligheid voorop!

Sensoren

De kleine windturbine is voorzien van een eigen weerstation. Hiermee zoekt de molen de wind en stelt zich automatisch in om optimaal te presteren.

Mocht de omgeving erom vragen dan is het mogelijk om de kleine windmolen te voorzien van een slagschaduwsensor en/of een vleermuizen detectieradar. Met deze apparatuur is het mogelijk om de molen stil te zetten wanneer dat nodig is. Onnodige stilstand voorkomen door adequate programmering.

Productie in Groningen

De in Denemarken ontwikkelde en gecertificeerde Logic-25 wordt in Nederland samengesteld op onze locatie in Oldenzijl. Dit stelt ons in staat om de molens dichtbij te produceren en biedt lokaal extra werkgelegenheid. Training en ontwikkeling vinden plaats in zowel Denemarken als Oldenzijl. Ook met het oog op duurzaamheid heeft lokale productie onze voorkeur en zoeken wij zoveel mogelijk de samenwerking met lokale partijen.

SCADA

Bij de installatie van de kleine windmolen hoort toegang tot SCADA. SCADA is een geavanceerd maar eenvoudig volgsysteem waarmee de prestaties van de kleine windmolen van moment tot moment in de gaten worden gehouden. Je kunt direct zien wat de molen produceert!

Lees meer over SCADA

Onderhoud

Een kleine windmolen heeft eens per jaar onderhoud nodig. Hiermee zorgen we dat de windmolen soepel blijft draaien en dat hij blijft voldoen aan de eisen betreffende veiligheid en garantie.

Lees meer over de benodigde onderhoud van een kleine windmolen

Offerteformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.