Plaatsing van de eerste 25meter Erfwindmolen! (te Hesselshoeve, Wapse)

Gisteren was een bijzondere dag voor de Hesselshoeve in Wapse. Na weken van voorbereiding en planning werd de eerste 25 meter hoge erfwindmolen, de Logic 25, succesvol geplaatst. Dit indrukwekkende project markeert een belangrijke stap in de richting van duurzame energie voor dit melkveebedrijf / zorgboerderij en dient als inspiratie voor andere agrarische ondernemers in de regio.

Een primeur voor Drenthe

De plaatsing van deze molen is niet zomaar een individuele prestatie; het maakt deel uit van een breder pilotproject in de provincie Drenthe. Vier gemeentes, namelijk De Wolden, Midden-Drenthe, Westerveld en Hoogeveen, werken samen aan dit innovatieve project. De vraag naar hogere windmolens kwam vanuit agrarische ondernemers die geconfronteerd worden met stijgende energieprijzen. Hogere molens zoals de Logic 25 bieden een hogere energieopbrengst, wat essentieel is voor bedrijven die willen overleven in deze tijden.

Een uitdagende montage

Onze collega’s zijn eergisteren begonnen met de opbouw van de molen. Ondanks dat deze molen niet kantelbaar is, hebben de monteurs en kraanmachinisten met hun kennis en kunde de klus toch snel geklaard. De samenwerking met diverse toeleveranciers speelde een cruciale rol in het succes van dit project.

Gisteren werden de laatste werkzaamheden uitgevoerd. Het was een inspirerende ervaring om te zien hoe onze experts samenwerkten om deze mijlpaal te bereiken. De energie en toewijding van het team waren duidelijk zichtbaar, en het resultaat mag er zijn: een indrukwekkende erfwindmolen die trots boven de Hesselshoeve uitsteekt.

Duurzaamheid op de Hesselshoeve

Met de plaatsing van deze windmolen zet de Hesselshoeve een belangrijke stap richting volledige energieonafhankelijkheid. Naast de 648 zonnepanelen die al op de boerderij aanwezig zijn, zal de windmolen nu ook bijdragen aan de energieopbrengst. Dit maakt de boerderij minder afhankelijk van zonlicht en zorgt voor een stabielere en betrouwbaardere energievoorziening.
De Hesselshoeve is een moderne boerderij met geavanceerde technologieën zoals melkrobots, voerrobots, mestrobots en kalverdrinkautomaten. Bovendien biedt de boerderij onderdak aan zowel de familie Hessels als zorgbewoners, wat betekent dat er een constante behoefte is aan betrouwbare energie. Met het oog op de toekomst, inclusief de mogelijke introductie van elektrische voertuigen, is de toevoeging van de windmolen een cruciale stap.

Toekomstige Plannen

Dit is pas het begin. De Logic-25 in Wapse is de eerste in een reeks van 25 meter Logic erfwindmolens die geplaatst worden. De komende tijd volgen er zeker meer molens, waardoor steeds meer agrarische bedrijven kunnen profiteren van de voordelen van duurzame windenergie.
De plaatsing van de eerste 25m erfwindmolen bij de Hesselshoeve in Wapse is een succesverhaal van samenwerking, innovatie en duurzaamheid. Het markeert een belangrijke stap in de richting van een groenere toekomst voor de agrarische sector in Drenthe en daarbuiten.

We kijken uit naar de volgende mijlpalen in dit spannende project!