Rondje om de kleine windmolens met Windmolens op Maat

Zin in een uitje? Wij hebben een rondrit langs onze kleine windmolens voor u opgezet. Zo kunt u een indruk krijgen van onze kleine windmolens en ondertussen genieten van ons prachtige Groninger landschap!

De route is ca. 45 km lang, dus voor de sportievelingen onder ons, ook op de fiets te doen! We hebben een beperkt aantal kleine windmolens geselecteerd. Deze molens staan relatief dichtbij elkaar en zijn redelijk goed te bekijken vanaf de openbare weg. Dit zijn allemaal kleine windmolens van het merk Solid Wind Power, met een vermogen van 25 kWh, een ashoogte van 15 meter en geplaatst door Windmolens op Maat.

Als u klikt op adres, dan opent Google Maps voor de navigatie naar het betreffende adres.

Stadsweg, Appingedam

Thuisbasis van Windmolens op Maat B.V. met uitzicht op één van de door ons geplaatste molens.
U kunt vanaf de weg deze molen bezichtigen óf tijdens kantooruren bij ons binnenlopen. We lopen graag met u naar deze kleine windmolen zodat u hem van heel dichtbij kunt zien, horen en al uw vragen kunt stellen.

Adres
Er bestaat natuurlijk de kans dat we allemaal bezet zijn, dus een belletje vooraf is gewenst. Tel: 0596-567287.

Windmolens op Maat B.V.

Holwierderweg, Appingedam

De kleine windmolen molen staat links van de weg bij een melkveebedrijf. Bij dit bedrijf hebben we onze 2e kleine windmolen mogen bouwen in 2019.

Adres

Kleine windturbine aan de Holwierderweg 15, Appingedam

Ooit hoogste molen

Mocht u het leuk vinden:

Meeuwenstaartweg 8, 9979 XM, Eemshaven.
Met zijn tiphoogte van 200 meter was de turbine in 2017 de hoogste ooit in Nederland op land geplaatst. Het eerste exemplaar van de L136 van de Barneveldse windmolenfabrikant Lagerwey Wind kost 4,5 miljoen euro. De windmolen kan voor ongeveer 5000 huishoudens stroom produceren. De Lagerwey windturbine heeft de naam David Gekregen. Daarmee verwijzend naar de naburige windmolen, poldermolen De Goliath, die dateert uit 1897. Inmiddels staat op de Maasvlakte een nog veel grotere windturbine de Haliade-X.

Den Hoornsterweg, Oosternieland

Solid Wind Power kleine windmolen bij een akkerbouwbedrijf.

Adres

Kleine windturbine aan de Den Hoornsterweg 2, Oosternieland

Dijkumerweg, Oldenzijl

Twee buren met allebei een kleine windmolen van Windmolens op Maat.

Adres

Twee kleine windmolens in het landschap - Windmolens op Maat

Garsthuizerweg 10, Zeerijp

Op deze plek hebben we twee 25kW Solid Wind Power windmolens mogen bouwen bij dit akkerbouwbedrijf.

Adres

Twee kleine windturbines aan de Garsthuizerweg 10 in Zeerijp

Huizingerweg 41, Westeremden

Vanaf de Huizingerweg ziet u aan de linkerkant een akkerbouwbedrijf met een kleine windmolen van Windmolens op Maat. Aan de andere kant van de weg ziet u (op enige afstand) onze hoofdvestiging (boerderij met kleine windmolen) en nog een akkerbouwbedrijf met een 15m kleine windmolen van het merk Solid Wind Power.

Adres

Hoofdvestiging Hulst Innovatie in Westeremden

In Westeremden staat onze hoofdvestiging; Hulst Innovation Holding B.V. Ons bedrijf is gestart als innovatief metaalbewerkingsbedrijf en heeft zich de laatste jaren toegespitst op de productie van kabellegapparatuur voor de grote windmolenparken; Hulst Innovatie Cable Equipment (HICE). Vanuit onze fascinatie voor windturbines is later Windmolens op Maat B.V. ontstaan. Zowel in Appingedam als Westeremden wordt gewerkt aan de opdrachten van HICE. Ons bedrijf groeit flink. Naast Westeremden en Appingedam, hebben we inmiddels ook vestigingen in Oldenzijl (voor Windmolens op Maat) en Nieuwolda.

Weersterweg 14, Stedum

Dit betreft een gemengd bedrijf aan de Weersterweg in Stedum met melkvee en pluimvee. Hier is recent een kleine windturbine van Windmolens op Maat geplaatst. Hiermee is dit bedrijf grotendeels zelfvoorzienend in haar energiebehoefte.

Adres

Dit is het laatste adres van de rondrit

Vanaf dit laatste adres is het circa 12 km terug naar Appingedam. U bent van harte welkom voor een kop koffie op ons bedrijf. Daar beantwoorden we graag al uw vragen en vertellen we u desgewenst meer over onze kleine windmolens. U kunt ook meer informatie vragen via onze website.

Graag tot ziens en een fijne tocht gewenst!