Salderingsregeling voor kleine windmolens blijft!

Kleine windmolen salderingsregeling

De salderingsregeling voor kleine windmolens blijft! Dat is goed nieuws voor (toekomstige) eigenaren van kleine windmolens. De terugverdientijd van de molen wordt hierdoor verkort en bij een vast stroomcontract weet je precies welk bedrag je krijgt voor eventueel terug geleverde groene stroom, dat geeft zekerheid!

Al sinds 2004 bestaat de salderingsregeling voor kleine windmolens en uiteraard zonnepanelen. Deze regeling is enorm succesvol geweest gezien de enorme hoeveelheid zonnepanelen die inmiddels zijn geplaatst. Dat ook kleine windmolens onder deze regeling vallen is minder bekend, maar zeer interessant voor (agrarische) ondernemers met een kleinverbruikersaansluiting.

Een windmolen kan gedurende de gehele dag stroom produceren waardoor deze gelijkmatig beschikbaar is en er weinig aan het net wordt terug geleverd. De stroom die wel terug geleverd wordt, mag worden gesaldeerd mits de kleine windturbine is aangesloten op een kleinverbruikersaansluiting van maximaal 3*80 Ampère.

Inpassing op het net is voor kleinverbruikers doorgaans geen enkel probleem en toestemming van de netbeheerder is niet nodig. Ook komt het stilzetten van een Logic-25 windturbine nauwelijks voor door de gelijkmatige productie van maximaal 25kW per uur.

Afhankelijk van het gebied, de plek van de windmolen en omliggende beplanting en gebouwen, kan onze Logic-25 windturbine tot 85.000kWh per jaar opwekken. Hiermee kunnen ook grotere agrarische bedrijven vaak met één kleine windmolen geheel zelfvoorzienend worden in hun stroombehoefte!

Wat betekent deze salderingsregeling voor kleine windmolens?

  • Door de regeling mag eventueel teveel opgewekte stroom worden verrekend met de ingekochte stroom.
  • Door deze saldering ontvang je dezelfde prijs voor de terug geleverde stroom.
  • De energierekening wordt lager.
  • De terugverdientijd van de Logic-25 wordt korter.
  • Zekerheid over de uitgaven voor elektriciteit.

Neem contact met ons op

Wat betekent deze regeling voor jouw bedrijf? Onze verkoopadviseurs staan klaar om uw vragen te beantwoorden en vertellen graag alles over de mogelijkheden van de Logic-25 windturbine bij uw bedrijf. Neem contact met ons op!