Voordelen kleine windturbine?

Kleine windmolen van Windmolens op Maat B.V.

De voordelen van een kleine windturbine kunnen groot zijn voor (agrarische) ondernemers! Een kleine windturbine van Windmolens op Maat B.V. levert in Nederland tot 85.000kWh aan groene stroom. Hiermee kan een kleine windturbine van grote waarde zijn. We noemen een paar van deze voordelen:

Zelfvoorzienend

De duurzaam opgewekte energie van een kleine windturbine is 24uur per dag beschikbaar, mits er voldoende wind is. Bij een windkracht vanaf circa 3m/s start de kleine windturbine met produceren. In vergelijking tot een installatie met zonnepanelen zijn er dus veel meer uren waarin er gebruik gemaakt kan worden van uw eigen duurzaam opgewekte stroom. Zie onderstaand voorbeeld:

Energiebehoefte vergeleken met productie zonnepanelen

De potentiële benutting van een installatie aan zonnepanelen* ligt doorgaans rond de 30% terwijl de potentiële benutting van onze kleine windmolens meestal boven de 80% ligt.  Immers, alleen midden op de dag is het licht sterk genoeg om energie op te wekken, terwijl een windturbine ook ’s avonds, ’s nachts en in de vroege ochtend energie kan opwekken. Een kleine windmolen kan dus een grote bijdrage aan de zelfvoorziening in de stroombehoefte van uw (agrarische) bedrijf leveren! Dit is een van de belangrijkste voordelen van een kleine windmolen en maakt dat deze oplossing bijzonder goed past bij een (agrarisch) bedrijf.

Lagere kosten door kleine windturbine

Omdat u met een kleine windmolen van Windmolens op Maat een groot deel van uw eigen energie kunt opwekken, wordt uw energienota een stuk lager of wellicht zelfs nihil. Zeker in combinatie met een kleine installatie aan zonnepanelen voor de zomermaanden, is 0 op de meter mogelijk.

Hogere prijs/duurzaamheidslabel door kleine windturbine

Klanten stellen eisen aan de duurzaamheid van hun leveranciers. Ook de overheid en financiers stellen steeds meer eisen aan uw bedrijf. Vaak draagt een windmolen bij aan een hoger duurzaamheidslabel waardoor u een hogere prijs voor uw producten kunt krijgen! Een windmolen levert een belangrijke bijdrage aan een duurzame uitstraling van uw bedrijf.

Zekerheid over uw stroomkosten

Vaste stroomprijs voor duurzame energie door kleine windturbine

De ontwikkeling van de stroomprijs inclusief belastingen is ongewis. De kosten en opbrengsten voor de kleine windmolen zijn bij aanschaf echter al bekend en daarmee ook de stroomprijs per kWh. Een kleine windturbine heeft een levensduur van minimaal 20 jaar. Dit biedt zekerheid voor een lange termijn, een duurzame investering!

Inpassing op het elektriciteitsnetwerk mogelijk

U kent de koppen wel: ‘Het elektriciteitsnetwerk is vol’. Voor kleine windmolens bij bedrijven met een kleinverbruikersaansluiting tot maximaal 3*80 ampère, geldt dit niet! Onze kleine windmolens kunnen worden aangesloten op een aansluiting vanaf 3*50 ampère. Door het gelijkmatige productieprofiel van een kleine windmolen met een vermogen van 25kW is deze, zeker voor kleinverbruikers, inpasbaar op het net.

Grootverbruikers

Maar ook voor grootverbruikers met een aansluiting groter dan 3*80 Ampère, die al teruglevercapaciteit hebben, zijn er mogelijkheden. Dat kan door:

  • Een dynamische regeling van de zonnepanelen waardoor er nooit meer dan de gecontracteerde hoeveelheid energie wordt teruggeleverd.
  • Installatie van een accusysteem waardoor eventuele overproductie wordt opgeslagen.

Kortom, een kleine windturbine levert u vele voordelen.

Onze Logic-25 is bovendien de stilste kleine windturbine en heeft een lage rotatiesnelheid waardoor deze weinig hinder voor de omgeving veroorzaakt. De molen is van de hoogste Deense kwaliteit en wordt gecertificeerd volgens de strengste Deense normen. Met de 25kW generator, optimale afstelling en sterke wieken geeft deze kleine windturbine een toprendement! De combinatie van deze voordelen maakt de Logic-25 de ideale kleine windturbine voor (agrarische) bedrijven.

Genoeg voor een gesprek met Windmolens op Maat? Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en te zien of de voordelen van een kleine windturbine ook voor u van toepassing zijn.

Kleine windmolens van Windmolens op Maat B.V.

*Installatie met een capaciteit vergelijkbaar met de capaciteit van een kleine windmolen van Windmolens op Maat B.V.